Wat te verwachten

De cursus draait om een combinatie van meditatie en het inhoudelijk bespreken van thema’s rondom opvoeding. Hierbij draait het om “open minded” verdiepen en verkennen. Iedere sessie zal een specifiek thema besproken worden. Denk hierbij aan de eerdergenoemde thema’s zoals jouw levensweg en ontwikkeling als moeder, opvoeding vanuit een boeddhistisch oogpunt, meditatie is het dagelijks leven, bewust opvoeden, ruimte, rust, reflectie en harmonie en omgang met perfectionisme/schuldgevoel/zorgen.

Tijdens het delen en uitwisselen van ervaringen / gedachtes en meningen met elkaar zijn respect, empathie, een open vizier de norm.

De sessies bestaan uit anderhalf uur per keer en zien er qua indeling als volgt uit:

Binnenkomen, gaan zitten en tot jezelf komen

Eerste bijeenkomst een introductie

Een geleide meditatie, dit houdt in dat je mediteert met behulp van mijn aanwijzingen en dat ik je er als het ware “doorheen” praat.

Een inleiding: gedurende een half uur verdiepen we ons in een thema rondom moederschap / opvoeden op basis van boeken/literatuur. Ik zal deze inleiding leiden en er is ruimte om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

2e keer meditatie

Theeceremonie

Afsluiting

De exacte invulling per week laat ik afhangen van wat deelnemers als wensen aangeven op het contactformulier of tijdens de lessen. Soms zal ik vooraf alvast een artikel/blog/podcast doorsturen ter eventuele voorbereiding (uiteraard alleen als je er tijd voor of zin in hebt).